«Пісню співає душа»

26 листопада в центральній міський бібліотеці імені Костя Солухи спільно з поетичним клубом «Ліра» організовано вечір українського романсу «Пісню співає душа». Метою заходу була популяризація української історичної пісні, поезії та музики, організація дозвілля та відпочинку людей поважного віку, виховання любові і поваги до українського поетичного та пісенного слова.
Слухачі ознайомились із історією виникнення українського романсу, його авторів та композиторів, які можливо і забуті, але їх твори живуть, звучать і продовжують бентежити душі поколінь. Тут звучали у записах відомі українські романси: «Їхав козак за Дунай», «Місяць на небі», «Дивлюсь я на небо» та інші, а також романси на слова Тараса Шевченка «Утоптала стежечку», Лесі Українки «Хотіла б я піснею стати», Івана Франка «Ой ти дівчино, з горіха зерня».
На свято українського романсу до бібліотеки завітали колеги-поети із Дунаєвецького літературно-мистецького об’єднання «Сонях»: Валентина Байталюк, Наталя Мазур, Антоніна Яковенко, Віра Спірякіна, Валентина Ластовська, Маргарита Каменєва, які вітали лірівців поетичними рядками. А кам’янецькі поети у свою чергу гостинно та щиро приймали гостей.
Тут звучали романси на слова Нелі Лещинської, Ірини Руснак, Ірини Попіль, Людмили Новіцької, Людмили Кур’ян. У проміжках між музичними відступами поети-лірівці читали поезії – величальні романсу.
Світ українського романсу великий і багатогранний. Він об’єднує покоління українців і це підтвердив вечір українського романсу, який подарував кожному учаснику насолоду та приємні хвилини спілкування з музикою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *