«Опора незалежності» (До 100 – річчя IV універсалу Української Центральної Ради)

22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День соборності України. Ця дата пов’язана з двома подіями Української революції 1917 – 1921 років: проголошенням IV Універсалом Центральної Ради Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною та суверенною державою та Актом Злуки двох державних утворень на українських землях – Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
З цієї нагоди в коледжі культури і мистецтв для студентів організовано історичну годину «Опора незалежності». Метою заходу було виховання почуття патріотизму і гордості за свою державу, сприяння формуванню та розвитку громадянської та національної самосвідомості, пробудження інтересу до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу.
Присутні пройшлись сторінками незабутніх подій державотворчого процесу в Україні, ознайомились з історією утворення IV універсалу Української Центральної Ради, відзначили заслугу політичних лідерів, ініціаторів і безпосередніх творців Акту Злуки та віддали шану їх мудрості та патріотичним почуттям. Переглянули фрагменти документального фільму «Становлення української державності» та хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих за Україну.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *