«Пізнаємо рідний край»

Кам’янець-Подільський – древній та вічно юний, місто сталих традицій та нових починань, місто контрастів та романтики. В ньому нараховується більше ста видатних пам’яток історії, які відображають культури семи народностей, що проживають в цьому місті. Неповторна єдність ландшафту й архітектури, майстерність багатьох поколінь будівничих, що без честолюбства довершили геніальне творіння природи кількома тактовними штрихами, вражали в усі часи.
Для тих, хто полюбляє природну екзотику та екстремальний туризм, Кам’янець пропонує кінні прогулянки, подорожі до карстових скель, сорокаметрових скель каньйону річки Смотрич і багато іншого. Прекрасне місто відроджується. Багата історична та культурна спадщина, численні фестивалі приваблюють все більше туристів з різних країн світу.
Саме тому 10 травня у відділі краєзнавства був представлений туристичний вітраж «Пізнаємо рідний край». Виставка ознайомила присутніх з архітектурними пам’ятками Старого міста і туристичним потенціалом стародавнього міста над Смотричем.
Метою виставки є презентація туристичних можливостей унікального середньовічного міста-острова з його численними архітектурними і ландшафтними пам’ятками та інфраструктурою, що постійно розвивається, а також рекреаційних можливостей Кам’янеччини.
Користувачі мають змогу на свої очі побачили не одне “чудо світу”, попасти під чари багатовікової історії, що панує на вузеньких вулицях, за замковими мурами, у палацових будівлях, монастирях, костьолах, церквах, та милуватись унікальною панорамою Старого міста на стрімких урвищах і скелях в оточені водоспадів Смотрича.
Для декого із присутніх це унікальне і колоритне місто на камені, казкове місто сонця стало яскравим туристичним відкриттям.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *