«Конституція, за якою живемо»

28 червня в Україні відзначається державне свято – День Конституції України. З цієї нагоди 24 червня центральна міська бібліотека імені Кості Солухи організувала для військовослужбовців усний журнал «Конституція, за якою живемо».
Метою заходу було ознайомити присутніх з історією створення Конституції України, про основні її засади, сприяти формуванню правосвідомості, виховувати почуття патріотизму до своєї держави.
Усний журнал представлений у формі “сторінок”, що узагальнюють основні поняття конституційних основ України: етапи державотворення України, історична, правова та моральна характеристика статті Конституції України про державну символіку. Усний журнал складається з трьох сторінок.
Перша сторінка журналу «Сила закону – сила держави» знайомить з важливим значенням Конституції, в якій закріплене право українського народу мати власну державу. Друга сторінка журналу «Конституція України – історичний шлях» містить етапи історії створення та прийняття Конституції України. Третя сторінка журналу «Конституція – гарант прав і свобод людини» досліджує функцію охорони прав і свобод людини і громадянина, визначає перспективи розвитку системи правового регулювання в частині охорони і захисту прав людини в Україні. Її провела магістр права Леся Приліпко-Руснак.
Гортаючи сторінки журналу, присутні дізнались багато цікавого про історико-правові традиції шляху, пройденого Україною з часів Ярослава Мудрого до створення Конституції незалежної української держави. Завершився усний журнал переглядом слайдової презентації “Конституція України – погляд у майбутнє” та оглядом книжкової виставки «Гарант незалежності України».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *