«З глибини віків»

28 липня в Україні відзначають 1030- річчя хрещення Русі, день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі. Хрещення Київської Русі є знаменною подією на багатовіковому шляху історії культури та державності нашого народу. У рамках відзначення цієї дати 11 липня центральна міська бібліотека імені Костя Солухи організувала для мешканців ТЦСО «Турбота» подорож в історію християнства «З глибини віків».
Метою заходу було показати значення християнства для світу, для України, для кожної людини зокрема, визначити історичні корені хрещення Київської Русі, значення хрещення для історії, культури, життя українського народу в минулому, сьогоденні і майбутньому.
Перед присутніми постало яскраве уявлення про початок розповсюдження християнства на українських землях, про діяльність хрестителя Русі князя Володимира, кожен для себе розкрив цікаві сторінки української історії та культури. Бажаючі мали змогу повернутись до своїх витоків, щоб усвідомити, яку велику роль відіграло прийняття християнства в духовному житті нашого народу. Цікаво і змістовно познайомив з історією Хрещення Русі запрошений на захід отець Михайло. Він також дав оцінку подіям, які спонукали князя Володимира змінити язичницьку віру і прийняти християнство.
Все почуте і побачене слухачами доповнила виставка літератури «Спочатку було слово».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *