«Кам’янець-Подільський – тимчасовий і політичний центр УНР»

Древній Кам’янець-Подільський має багатовікову, славну історію. Одним із найдраматичніших періодів історичного минулого міста були події Української революції, зокрема доби Директорії УНР, коли у червні-листопаді 1919 р. через воєнно-політичні події місто над Смотричем стало тимчасовим державним і політичним центром України.
Саме тому з метою поглибити знання присутніх про ключові події Української революції 1917-1921 років, політичних, громадських, військових, культурних діячів того періоду державотворення; звернути увагу на актуальність ідей суверенності та соборності держави, її територіальної цілісності як головних чинників розвитку України, 14 листопада у відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи для учнів 10-го класу ЗОШ №1 проведено лекцію «Кам’янець-Подільський – тимчасовий і політичний центр УНР». Перед слухачами виступив викладач К-ПНУ ім. І.Огієнка Хоптяр Андрій Юрійович, який розповів про буремне місто у червні-листопаді 1919 року, розповідь супроводжувалась слайд-презентацією.
Присутні отримали інформацію про складні та суперечливі суспільно-політичні процеси, що відбувались влітку-восени 1919р. у місті над Смотричем. Було проаналізовано помилки та прорахунки, які допустили провідники УНР і визначено основні уроки революції. Головне з них полягає у тому, що тільки об’єднання громадян нашої держави навколо ідеї української незалежності, припинення різноманітних політичних, міжетнічних, міжконфесійних конфліктів дасть можливість побудувати демократичну та по-справжньому успішну Україну. На закінчення заходу присутнім була презентована книжкова виставка.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *