Козацькі вожді України

Сушинський Б. І. Козацькі вожді України. Історія України в образах її вождів та полководців  XV-XIX ст. / Б. Сушинський : історичне есе у 2-х т.

Т. 1 .  Одеса, 2006. – 592 с. : іл.

«Козацькі вожді України. Історія України в образах її вождів та полководців XVXIX ст.» — унікальне видання, в якому подаються історико-літературні есе про відомих, маловідомих, або й зовсім невідомих широкому загалу — всього 205 імені — військових діячів України, через долю яких пізнаємо мужню, трагічну і, водночас, славну півтисячолітню історію нашої Вітчизни.

Автором цих есе є відомий письменник та історик, автор понад п’ятдесяти художніх та історико-публіцистичних книжок, лауреат Міжнародної літературної премії ім. О. Дюма, академік Богдан Сушинський. Майже всі есе публікувалися в періодиці і викликали значний громадський та читацький інтерес, котрий засвідчує, що книга ця має велике пізнавальне значення як для учнів та студентів, так і для вчителів, викладачів вузів, науковців, всіх, хто цікавиться історією України. Цілком природно, що вона є чудовим посібником для патріотичного виховання воїнів Української армії.