«Захист прав споживачів»

У Всесвітній день захисту прав споживачів, що відзначається щороку 15 березня, в міський центральній бібліотеці імені Костя Солухи організовано вечір запитань і відповідей «Захист прав споживачів». Метою заходу було розширення знань споживачів про свої права та їх захист: зокрема право на безпеку, право на інформацію, право на вибір, право бути почутим, право на відшкодування збитків, право на споживацьку освіту, право на задоволення базових потреб і право на здорове оточуюче середовище, котрі закріпленні Декларацією ООН і визнанні у всьому світі.
Захід був організований для найменшзахищених верств населення – пенсіонерів, слухачів Університету третього віку, що діє при теріторіальному центрі соціального обслуговування «Турбота». Співорганізатором цієї зустрічі була міська рада ветеранів на чолі із Леонтієм Інокентійовичем Рогалем. На зустріч із цією аудиторією прийшли: заступник директора департаменту соціального захисту населення Віра Чеховська, заступник начальника відділу збуту КП «Міськтепловоденергія» Оксана Земляна, заступник директора з реалізації електричної енергії Кам’янець−Подільського міського РЕМ Максим Хмелюк.
Віра Семенівна розповіла присутнім про пільги та субсидії, які надає держава своїм громадянам, про проблеми – борги держави перед ними, роз’яснила порядок отримання матеріальної допомоги та путівок на санаторно−курортне лікування.
Оксана Земляна познайомила споживачів тепла й води про соціальні норми, зміни вартості послуг, порядок обчислення тарифів та нарахування боргів за спожиті послуги, озвучила номер телефону по якому до першого числа наступного місяця подавати кількість використаних кубів води, ознайомила із порядком відключення від центральних тепломереж і здіснення індівідуального опалення.
Максим Хмелюк розпочав свій виступ із ознайомлення про діючі тарифи на електроенергію, зупинився на роз’ясненні здійснення розрахунків за спожиту електроенергію та подачу їх до абоненської служби, зосередив увагу присутніх на ризиках індівидуального опалення з урахуванням потужностей споживання та необхідність його дозволу у відповідних інстанціях.
Багато запитань, які турбують цю вікову категорію мешканців міста озвучив заступник голови ради ветеранів Микола Ящук.
Всі присутні мали можливість задати запитання представникам відповідних служб та отримати роз’яснення щодо виріщання їх проблем. Спілкування сприяло обізнанності споживачів про свої права, методи їх захисту та надію на подальші зустрічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *