«У їхніх серцях була Україна»

З нагоди відзначення Дня Героїв України, що відзначається щорічно 23 травня згідно постанови Другого Великого Збору Організації Українських Націоналістів 1941 року, на Алеї Вишиванки центральна міська бібліотека імені Костя Солухи організувала патріотичну годину «У їхніх серцях була Україна».
Свято було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, вшанувати українських героїв минулого та сьогодення, нагадати яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН, Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО.
Як правило, розпочато захід звучанням Державний Гімн України. Далі присутні ознайомились з героїчними сторінками нашої історії та дізнались багато цікавого з минулого України та її Героїв. Тут декламувала свої патріотичні вірші місцева поетеса Тетяна Дорошенко, цікаві розповіді вела викладач військового ліцею Валентина Войчишина, пафосно звучали пісні у виконані учнів ліцею. На завершення студенти коледжу культури та мистецтв представили публіці патріотичну композицію та всі разом вшанували всіх загиблих за Україну хвилиною мовчання.
Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – незалежності, розквіту і слави української самостійної соборної держави. То ж будьмо гідними слави Героїв.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *