«Багатолика Європа»

Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації нашої країни як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Україна поділяє історію та цінності європейських країн. Саме тому до цієї дати 9 травня працівники центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи на «Алеї закоханих» організували євровікторину «Багатолика Європа».
Гості та мешканці нашого міста прийняли участь у вікторині та показати свою ерудицію на знання європейського простору. Під час заходу присутні здійснили віртуальну подорож по меридіанах і паралелях різних країн Європи: відвідали Німеччину, Польщу, Францію та ознайомились з культурою, звичаями та традиціями цих країн.
Гармонійним доповненням до заходу стала книжкова виставка, яка відкрила все різнобарв’я найкращих письменників європейських країн. У творах європейських майстрів слова охоплено багато століть і літературних епох: від міфології давнього світу, до творів сучасної літератури. Присутні поринули в багатогранний художній світ літератури європейських авторів в українському перекладі, бо це – справжні шедеври літератури.
День Європи – це гарна нагода дізнатися більше про сусідні країни. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *