Виставка-акцент “Вишиванка – одвічний предків талісман”

16 травня ми вчергове відзначатимемо День вишиванки в Україні. Головний атрибут цього свята – це вишивана сорочка, яка вважається символом ідентифікації українського народу. З метою збереження традицій нашого народу, розширення знань про українську вишивку та національний одяг, 15 травня у міській центральній бібліотеці ім. Костя Солухи, відбулась презентація виставки-акценту «Вишиванка – одвічний предків талісман».

Література представлена на виставці відповідала таким розділам: «Вишиванка – символ України»; «Традиційні вбрання українців»; «Дзеркало народної душі» і розповідала про історію свята, значення вишиванки, техніки вишивок у різних регіонах, а також про інші традиційні вбрання.

Виставка розрахована на широке коло користувачів. Сьогодні це свято набуває особливої величі та значущості. Нехай наша вишиванка назавжди закарбує прагнення волі і незалежності, мужність і героїзм, віру і надію, милосердя які нині, під час війни, так щедро демонструє наш український народ, дивуючи і захоплюючи цим весь світ.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *