Краєзнавчий калейдоскоп «Природні дива рідного краю»

(до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища)

У безмежній красі та глибині історії Україна розкриває свою ідентичність через визначні місця, які стали національними символами та культурною спадщиною. Кам’янеччина багата природними ландшафтами та культурними об’єктами, що мають свою власну неповторну історію. Вони заповнюють кожен куточок нашого краю.

Щоб дізнатись про ті неповторні місця, які втілюють красу та дух України через призму визначних об’єктів у відділі краєзнавства міської центральної бібліотеки імені Костя Солухи представлено краєзнавчий калейдоскоп «Природні дива рідного краю» (до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища). Кожне місце розкриває сторінку унікальної історії нашої малої батьківщини.

Затоплене село Бакота – це чарівне місце, що розташоване майже 50 км від Кам’янця-Подільського. Перші відомості про Бакоту датуються 1024 роком в літописах, але розкопки вказують на наявність поселень язичників на цих територіях значно раніше. Сучасною Бакотою є територія на березі Дністра, що входить до національного парку «Подільські Товтри». Печерний монастир, лікувальні джерела, заспокійлива тиша приваблюють туристів з усього світу.

Щедро обдарувала матінка-природа Подільську землю славнозвісними карстовими печерними лабіринтами. Майже сто печер – великих і малих: Кришталева здивує оздобами залів і доступна для всіх категорій відвідувачів, Оптимістична – найдовша гіпсова печера, Вертеба – «Наддністрянська Помпея» – єдиний на Україні підземний музей трипільської культури (IV-III тисячоліття до н.е), Озерна – знаменита кришталево чистими голубими озерами.

Печера Атлантида відома спелеологам усього світу, інформація про неї є у багатьох спеціалізованих міжнародних довідниках, каталогах та енциклопедіях. В Україні цінність Атлантиди також визнана державою – ще у 1970 році печера отримала статус пам’ятки природи місцевого значення.

Дива природи краю чекають на Вас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *