Виставка “Українське державотворення”

11 липня у центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи буде  презентовано  виставку-свідчення «Українське державотворення», яку створено до Дня Державності України. Ця памʼятна  дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.  Історія України — це фактично історія національно-визвольної боротьби українського народу за свою державу. Ця  боротьба була спрямована на визволення українського народу з-під іноземного панування та здобуття  національної  державної  незалежності. На сучасному етапі  проголосила, а точніше, відновила свою державну незалежність, справжній, а не фіктивний суверенітет  Україна — Декларацією  про державний суверенітет України 16 липня 1990 р. та Актом проголошення незалежності України 24 серпня 1991 р.

   Виставка складається з розділів :

– «Державність. Етапи становлення»;

– «Будівничі  державності України».

Презентовані на виставці видання містять послідовний виклад перебігу історичних державотворчих подій на території України від найдавніших часів до сьогодення. А також документальні матеріали про видатних державотворців  України.

Книжкова виставка приверне  увагу відвідувачів бібліотеки та запропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *