«Його медалі відомі в Парижі» (до 160-річчя з дня народження А. Ф. Васютинського)

Мабуть, мало знайдеться людей, які б хоч раз не тримали в руках карбованця із зображенням Миколи II, чи не бачили радянських срібних монет 1924 року випуску. Але також мало хто знає, що штемпелі всіх цих монет виготовив Антон Федорович Васютинський, який був одним з найвідоміших українських і російських художників-медальєрів кінця XIX – початку XX століття. Перелік медальєрних робіт майстра вражає. Багато його медалей присвячені ювілеям видатних діячів мистецтва та науки (як російських, так і українських).
17 січня 2018 р. виповнюється 160 років з дня народження А. Ф. Васютинського – нашого земляка, відомого українського художника, скульптора-медальєра, гравера. Саме тому, вшановуючи постать Васютинського Антона Федоровича, 5 січня відділ краєзнавства центральної міської бібліотеки ім. К. Солухи до уваги користувачів представив книжкову полицю «Його медалі відомі в Парижі».
Виставка знайомить відвідувачів з роботами великого митця, на виставці представлена література, періодичні видання про його життя та творчу діяльність, та рекомендаційний список літератури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *