«Свіча у кам’яній пітьмі»

Світлій пам’яті Василя Стуса 11 січня в центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи організовано поетичні читання «Свіча у кам’яній пітьмі», приурочена 80-ій річниці від дня народження видатного українського поета, прозаїка, перекладача, політв’язня, патріота України.
Метою заходу було розкриття постаті Василя Стуса на тлі історії України 60-х років, популяризація його творчої спадщини, виховання в молоді патріотизму, любові до своєї Батьківщини, сприяння читанню. Тут слухачі з цікавістю ознайомились з життєвим і творчим шляхом поета, послухали вірші «Нема кайданів, щоб твій дух здушили», «Як добре те, що смерті не боюсь», «Вереснева земля», «Збігають літа самотою», «Минає час моїх дичячих вір…», «Зимові дерева», «Поверення Орфея», «Самота самоти…». На світлу пам’ять про незборимого поета прозвучали вірші – присвяти Святослава Караванського «На смерть поета», Івана Світличного «Присвята Василеві Стусові» та Яра Славутича «Стус». Їх прочитали учні міського ліцею Анастасія Калантир, Максим Корник, Михайло Горний, Юлія Хапко, Єлизавета Тимчук, Олександр Онуфрієв, Анна Ковальова, Богдан Ярославський, Дмитро Швейко.
Захід доповнила виставка-ювілей «На п’єдесталі страждань», у якій представлені твори В. Стуса, спогади про нього та його творчість.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *