«Себе Вкраїні в дар принесли»

29 січня Україна відзначає 100-річчя бою під Крутами. З цієї нагоди в центральній міській бібліотеці ім. Костя Солухи для студентів коледжу будівництва, архітектури і дизайну, організовано тематичний вечір «Себе Вкраїні в дар принесли». Метою заходу було розширити знання молоді про трагічні події січня 1918 року, вшанувати Героїв битви під Крутами, виховувати почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого.
Слухачі здійснили екскурс в історичні події, які відбулися 100 років тому, переглянули героїчний бій під Крутами, згадали поіменно загиблих вояків-студентів та вшанували пам’ять хвилиною мовчання. Тут прозвучав Державний Гімн України, священні слова якого звучали із вуст йшовших на розстріл юних Героїв.
На заході декламувались вірші Павла Тичини «Пам’яті тридцяти», Уляни Кравченко «Під Крутами», Івана Гнатюка «Крути», Олександра Олеся «Під Крутами», Миколи Вереса «Крути», Надії Лан «Героям Крут», які прозвучали у виконанні студентів коледжу культури і мистецтв Юлії Кадинської, Ірини Маркитан та Анжели Щегельської. Захід доповнив перегляд літератури книжкової виставки «Крути: шлях у вічність».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *