Єднаймося і рідною мовою пишаймося

21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди центральна міська бібліотека імені Костя Солухи у ПОГ «Кам’янець-Подільське учбово-виробниче підприємство УТОС» організувала літературно-музичну імпрезу «Єднаймося і рідною мовою пишаймося».
Метою заходу була популяризація рідної мови та рідного слова, творчості українських поетів, формування знань про шляхи та розвиток української мови, виховання любові та поваги до неї.
Слухачі дізнались багато цікавого із життя та утвердження людської мови, становлення українського слова, що його підняли над світом Іван Котляревський та Тарас Шевченко. Ця подорож супроводжувалась українськими піснями у виконанні студенток-бандуристок Христини Войціцької, Любові Фурман та Марії Цвих.
Вірші відомих українських поетів Олександра Олеся та Василя Симоненка читали студентки коледжу Юлія Кадинська та Анжела Щегельська, музичні вітання дарували учениця міської школи мистецтв Аня Шимкова та студентка КПНУ ім. І. Огієнка Вікторія Єкимова. Всіх присутніх об’єднала любов до української пісні, до поезії та музики, до чудового гумору, що принесло масу позитивних емоцій та морального задоволення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *