«Спішу у світ Шевченкового слова»

З нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря, поета, драматурга, художника, мислителя 11 березня в центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи для користувачів бібліотеки організовано літературну композицію «Спішу у світ Шевченкового слова».
Метою заходу було розширити знання присутніх про життя і творчість Тараса Шевченка, формувати бажання читати твори Великого Кобзаря, виховувати любов до рідної мови, скарбів поетичного слова України.
В ході заходу слухачі пройшлися сторінками високохудожньої творчості Т. Шевченка, ознайомилися із цікавими фактами його життєвого та творчого шляху, та із задоволенням слухали вірші місцевої поетеси Тетяни Дорошенко та артистки народного театру 60 – 70 років Любов Луцик.
Не оминули і стежки, які сходив Тарас у нашому рідному місті. Про перебування Шевченка в Кам’янці розповіли екскурсовод Кам’янець – Подільського історичного музею Лілія Валяровська та провідний науковий працівник музею Валерій Нестеренко. Захід доповнив, перегляд літератури виставкової панорами «Цілюще джерело шевченкової музи».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *