Його ідеї належать майбутньому

12 березня відзначається 155-річчя від дня народження славетного сина українського народу, одного з наймасштабніших постатей вченого-енциклопедиста, засновника та першого президента Української академії наук, природознавця, мислителя світового рівня, ученого-пророка, ідеї якого опередили час – Володимира Івановича Вернадського.
З цієї нагоди центральна міська бібліотека імені Костя Солухи в коледжі культури і мистецтв організувала історичну годину «Його ідеї належать майбутньому».
Метою заходу було ознайомити студентів з геніальним вченим-природознавцем і мислителем, основоположником генетичної мінералогії, біогеохімії, радіогеології, вченим-енциклопедистом.
Слухачі здійснили екскурс в наукову діяльність вченого, ознайомились з біографією великого українця та дізнались багато цікавого про наукові дослідження Володимира Вернадського. Зокрема те, що він здобув визнання, як основоположник багатьох нових наук і наукових напрямів, став творцем революційного вчення про біосферу, був організатором і першим президентом Української академії наук.
Захід доповнила книжкова виставка «Він бачив через століття».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *