«Світова спадщина ЮНЕСКО»

Світова спадщина ЮНЕСКО – видатні культурні та природні цінності, що вважаються надбанням усього людства. У Списку світової спадщини ЮНЕСКО
знаходиться 1052 об’єкта із 161 країни світу. Кожна епоха залишає нам у спадщину пам’ятки архітектури чи історії, що зберігають в собі згадку про певну визначну подію.
В рамках відзначення Роком культурної спадщини в Україні 21 жовтня центральна міська бібліотека імені Костя Солухи організувала для користувачів бібліотеки віртуальний огляд «Світова спадщина ЮНЕСКО».
Метою заходу було засвоєння знань про основні об’єкти світової спадщини ЮНЕСКО.
Присутні дізналися, що таке світова спадщина та світовий спадок ЮНЕСКО, як потрапляють до нього об’єкти матеріальної та нематеріальної культури, якими духовними та матеріальними скарбами представлена в ньому Україна, і що ми можемо зробити, аби зберегти та популяризувати наш спадок.
Гармонійним доповненням до заходу став перегляд списків об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО це: Київський Софійський собор, Києво-Печерська лавра, Церква Спаса на Берестові, Замок і кафедральний собор у місті Дарем, Кельнський собор, Афінський акрополь, історичний центр Варшави, Єллоустонський національний парк у США та чимало інших.
Отже, намагайтеся дбайливо зберігати витоки своєї культури, залучаючи до неї підростаюче покоління, щоб осягнути її глибину й отримати незабутні враження. Пам’ятаймо, що світова спадщина є невід’ємною частиною світового культурного надбання.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *