«Видатний і невідомий Степан Бандера»

Україна завжди народжувала людей, які прославляли її на весь світ. Величною історичною постаттю, яка і до нині веде українців на змаг і являється символом патріотизму і самопожертви для усього світу є Степан Бандера.
З нагоди відзначення 110 -ї річниці від дня народження видатного політичного діяча українського національно-визвольного руху, Голови Революційного Проводу Організації Українських Націоналістів 23 січня для студентів коледжу будівництва, архітектури і дизайну організовано історичний вечір «Видатний і невідомий Степан Бандера».
Метою заходу було вшанування пам’яті провідника нації, ознайомлення студентів із життям і діяльністю одного з найбільших борців за незалежність України, виховання патріотів української держави, народу і землі, бажання наслідувати кращі якості борців за волю України.
Присутні ознайомилися з життєвим та героїчним шляхом борця за волю і незалежність України, дізналися про його значний особистий внесок у національно-визвольний рух, значення політичної спадщини та ролі в національному і духовному відродженні Української держави. Історичний екскурс супроводжувався читанням поезій Леоніда Полтави «На смерть Степана Бандери» та Богдана Стельмаха «Бандерівці».
Депутат міської ради Михайло Посітко розповів про методи та тактику боротьби українських націоналістів, якими керував Степан Бандера та розкрив маловідомі сторінки біографії провідника ОУН. Окрім того, всім присутнім презентував іменні календарики з портретом та автографом С.Бандери, а також найактивнішим учасникам заходу подарував видання Ірини Фаріон «Степан Бандера – практик, теоретик, містик націоналістичного руху».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *