Вірний син України

З нагоди відзначення 155-річчя від дня народження українського поета-лірика, сатирика, драматурга і перекладача Володимира Самійленка 3 лютого в читальному залі для користувачів бібліотеки було організовано літературну годину «Вірний син України». Слухачі ознайомилися про життя і діяльність відомого письменника і патріота України, якого Іван Франко називав свідомим українцем, котрий усією душею відданий своїй країні та своєму народові. Поетична спадщина Самійленка включає ліричні і сатиричні вірші, драматичні твори переклади творів з зарубіжної класики про які йтиме мова на заході. Тут декламувалися вірші циклу “Україні” про високі почуття любові до батьківщини; поетичні твори, що торкаються традиційної теми ролі митця в суспільному житті:”Пісня”, “Елегії”, “Орел”, “Не вмре поезія”; цикл “Вінок Тарасові Шевченку, 26 лютого”, “Українська мова (Пам’яті Т. Г. Шевченка)” та ін.
Читалися і сатиричні твори: “Ельдорадо”, “Як то весело жить на Вкраїні”, “На печі”,”Мудрий кравець”, “Невдячний кінь”, поезії “Дума-цяця”, “Міністерська пісня”, “Новий лад”, які стали яскравими зразками нещадної політичної сатири.
Все, що писав Володимир Самійленко, присвячувалося рідній країні, яку поет любив святою й нездоланною любов’ю і якою ділився з іншими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *