«Гідність, відвага, сила духу» (до річниці трагічних подій на Майдані)

Уже п’ять років Україна живе іншим життям, іншими цінностями після тих подій, які розділили історію нашої країни на до і після.
Уболівання за подальшу долю України, за її соборність і державну незалежність консолідувало країну. Євромайдан став тією дієвою формою волевиявлення мільйонів громадян, яке здивувало весь світ. Він виявився могутнім тестом на високу порядність, честь, гордість і нечуваний патріотизм.
Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вимір на Майдані. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна сотня.
Серед Героїв Небесної Сотні є і наші краяни, які поклали своє життя за Україну : Бондарчук Сергій Михайлович, Васильцов Віталій Валерійович, Дзявульський Микола Степанович, Корнєєв Анатолій Петрович, Мазур Артем Анатолійович, Пагор Дмитро Олексійович, Подригун Олександр, Семисюк Микола Миколайович, Шеремета Людмила Денисівна. Герої не вмирають – вони вдивляються у нас із фото і відео, знову і знову йдуть у свій останній бій.
Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.
До дня вшанування трагічних подій на Майдані, в пам’ять про полеглих за майбутнє України, 17 лютого в краєзнавчому відділі центральної міської бібліотеки ім. К. Солухи організована книжкова виставка «Гідність, відвага, сила духу».
Матеріали виставки подані у трьох розділах: «З історії трагічних подій на майдані», «Увійшли у безсмертя… », «Слова не повинні мовчати».
Не забути! Не зрадити! Герої не вмирають, вони з нами – світлі воїни Небесної Сотні. Слава Україні! Героям Слава!

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *