ТИ РІДНА МОВО – СКАРБ ВІД БОГА

21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. З нагоди цього свята для мешканців та персоналу територіального центру соціального обслуговування «Турбота» організовано літературно-мистецький вечір «Ти рідна мово – скарб від Бога».
Метою заходу було інформування про заснування Міжнародного дня рідної мови, розширення знань про шляхи розвитку української мови, популяризація кращих зразків літературно-художніх видань, сприяння згуртуванню та єдності українського народу та громадянського суспільства.
Присутні дізнались багато цікавого про історію виникнення цього свята, про шляхи становлення та розвитку української мови, про її багатство та мелодійність, адже не даремно наша мова увійшла у трійку найкрасивіших, мов світу. Тут згадували українські прислів’я та приказки, читались поезії Тараса Шевченка, звучали українські народні пісні у виконанні завуча дитячої музичної школи імені Ф. Ганіцького Дмитра Бачинського, читались гуморески Павла Глазового, декламувались вірші про рідні мову поетів із поетичного об’єднання «Джерела душі». Захід об’єднав усіх присутніх почуттям глибокої любові до рідної мови. Свято пройшло у дружній та щирій атмосфері.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *