«Взірці патріотизму»

З нагоди Дня українського добровольця 14 березня в центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи пройшла година історії «Взірці патріотизму. Метою заходу було вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань. Українські добровольці першими зруйнували міф, запущений Кремлем, про те, що Україна не здатна захищатися. Саме в цей день – 14 березня 2014 року на полігоні в Нових Петрівцях вже більше 500 бійців самооборони Майдану почали підготовку до участі в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України.
До бібліотеки окрім усіх бажаючих на зустріч завітали студенти Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв та Кам’янець-Подільського коледжу будівництва, архітектури та дизайну, які активно долучились до спілкування із запрошеними гостями – бійцями Добровольчого Українського Корпусу (ДУК) «Правий сектор», учасниками боїв на сході України. А запрошеними гостями із рядів наших земляків добровольців були : Генадій «Явір», Денис «Люлька», Сергій «Сірко», Олександр «Дракон» та Данило «Даніель». Також вдалось поспілкуватись телефоном під час зустрічі ще з одним нашим кам’янчанином, що переїхав жити на київщину, бійцем батальйону «Гарпун» – Павлом Білоусом , він же «Кабул».Наші добровальці під час «Революції Гідності» пройшли події Майдану в загонах самооборони.
Всі присутні мали можливість познайомитись із розгорнутою виставкою артефактів війни на сході України, і доторкнутись до бойових сучасних військових нагород, серед яких були відзнаки кіборгів «За Донецький Аеропорт», а також на завершення послухати під гітару патріотичні пісні у виконанні Дениса «Люльки».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *