«Мереживо віршів»

Поезія Хмельниччини полонить своєю словесністю, багатством, чуттєвістю…
15 березня в відділі краєзнавства Кам’янець-Подільської центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи, в рамках поетичного фестивалю «Поділля Open», пройшла година поезії «Мереживо віршів».
Ми вирушили в мандрівку чарівності нашого краю – країну поезії митців слова Хмельниччини. Вечір зібрав письменників Хмельницького краю та шанувальників поетичного слова. Наталія Мазур, Маргарита Шевернога, Віталій Михалевський, Михайло Цимбалюк та Ірина Федорчук подарували присутнім свої прекрасні поезії, що торкали струни душі.
На свято завітали студенти Кам’янець-Подільського будівельного коледжу архітектури та дизайну, а також поціновувачі поетичного слова.
Розпочала поетичну годину видатна, талановита поетеса та письменниця Наталія Мазур, у поезії якої відчутна динаміка, а також синхронні рухи слів, які разом утворюють не просто вірш, а справжній танець з образів.
«Здається, усе моє життя – цікава п’єса», говорить про себе наступна гостя нашого фестивалю. Її віршами можна розрадити душу, її щирі та проникливі слова пускають промінчики тепла до самого серця – майстриня слова Маргарита Шевернога, яка вражала грою слів та ілюзіями, що повзли по шкірі мурахами.
Наступним почесним гостем нашого свята став літератор з Хмельницького, відомий читачам місцевої періодики також як журналіст, дослідник історії свого рідного краю – Михайло Цимбалюк.
Підхопив ритм і настрій фестивалю ліричний поет, поет-романтик – Віталій Михалевський, чиє слово струмило скрипковою мелодією серця. Він вірить у справжнє кохання, дружбу, у справжніх людей та через свою творчість подарував надію іншим.
Перед присутніми виступила ще одна наша гостя Ірина Павлівна Федорчук – член Національної спілки журналістів України, Лауреат Всеукраїнського конкурсу «Відродження української поезії», дипломант Всеукраїнських фестивалів «Підкова Пегаса» та «Малахітовий носоріг», яка дарувала емоційні, щирі вірші-сповіді.
Прекрасним доповненням цієї зворушливої зустрічі стала книжкова виставка «Поезія – слово! Поезія – пісня!», яка презентувала поетичні збірки та книги шановних поетів-Хмельничан.
Поезія – це мистецтво, що вірує у правду і любов, радощі і страждання, зустрічі і розлуки, тому вона, поезія, живе й житиме, доки людське серце виповнюватимуть найтонші й найглибші почування. Вона житиме вічно. Ми вдячні нашим гостям за їхню поезію, за те, що вони не пожалілися на брак часу, і прийшли на зустріч з нами. Такі зустрічі запам’ятовуються надовго, наповнюють наші серця гордістю за наш рідний край, за наших талановитих людей, які творять на благо нашого підростаючого покоління.
Насамкінець бажаємо Вам добра людського, здоров’я міцного, поетичного натхнення, щастя без ліку та довгого віку і сподіваємося, що на цьому святі не одну душу заполонило слово.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *