Нам не забути днів війни(до Дня вигнання нацистських окупантів )

75 роки минуло від того далекого березневого дня, коли перед очима бійців з’явилися околиці міста. Сьогодні ми відзначаємо річницю визволення м. Кам’янця-Подільського від фашистських поневолювачів. Долаючи жорстокий опір противника, воїни-визволителі у тяжких боях йшли зруйнованими містами і селами, аж поки на українській землі не залишилося жодного ворожого солдата.
З метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні, 25 березня в Центральній міській бібліотеці ім. К. Солухи було організовано тематичний вечір «Подвиг, що залишиться в віках», присвячений до Дня визволення Кам’янця-Подільського від фашистських військ. Пам’ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе і нині. В заході взяла участь науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Ганна Ніколаєва, яка виступила з презентаційним матеріалом «Визволення Кам’янець-Подільського».
Також до уваги присутніх відділом краєзнавства була представлена книжково-ілюстративна виставка «Над Смотрич рікою». Створена експозиція є даниною шани та поваги воїнам-визволителям нашого міста.
Ми віримо, що українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу нашого краю!

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *