«Європа майбутнього в наших руках»

В Україні День Європи відзначають щороку, у третю суботу травня. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається в серці кожного українця.
15 травня, з нагоди відзначення Дня Європи в Україні, центральна міська бібліотека імені Костя Солухи організувала на Алеї вишиванки для молоді міста вуличну акцію «Європа майбутнього в наших руках».
Метою заходу було інформування молоді про євроінтеграційні процеси в Україні, залучення їх до активної життєвої позиції, виховання патріотизму, шанобливого ставлення до історії та культури інших країн, популяризація європейської та української культурної спадщини, сприяння налагодження та зміцнення зв’язків між європейськими народами.
Учасники акції ознайомилися із найважливішими інституціями ЄС: Європейська комісія, Рада Європейського Союзу, Європейська рада, Суд Європейського Союзу, Європейський центральний банк та Європейський парламент. Під час акції було організовано презентацію книжково-ілюстративної виставки «Європа. Україна. Молодь», та проведено вікторину «Що ти знаєш про європейський Союз», яка довела, наскільки добре молодь знайома з історією створення Євросоюзу, досвідом, традиціями та мистецькими надбаннями європейських народів.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *