«ТРАГЕДІЯ НЕЗНИЩЕННОГО НАРОДУ» (до 75-ї річниці депортації кримських татар)

Щорічно, 18-го травня, починаючи з 1994-го року в Україні, згідно Указу Президента, відзначається День скорботи і пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу, яка сталася 18-20 травня 1944-го року.
Вшановуючи цю трагічну подію в центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи проведено годину історичної правди «Трагедія незнищенного народу».
Під час заходу присутні більш детально ознайомились із трагічною сторінкою в історії кримськотатарського населення, дізналися про жахливий злочин сталінського режиму, переглянули відеоролик «Депортація кримських татар у 1944 р». Виступаючи зауважили, що значно пізніше, в 1989-му році, Верховною Радою СРСР, ця депортація була нарешті засуджена, визнана незаконною і оголошена злочинною. Татари отримали реальну можливість відновити порушене їхнє право на свою споконвічну територію, що входила до того часу до складу суверенної України. Почалося активне повернення людей на свою рідну землю, радість і сльози, звичайно ж маса труднощів, але безперечно, колишній жах здавався позаду…
На заході виступила голова правління ГО «Об’єднання переселенців Криму в Україні в м. Кам’янець-Подільський», переселенка Людмила Чаплигіна, яка розповіла про ті трагічні роки та сучасне становище кримських татар в анексованому Криму.
Фінальною частиною заходу стало прослуховування пісні «1944» у виконанні Джамали на Євробаченні-2016, яка стала переможною.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *