«Героям України – Слава!»

День Героїв – це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України.
З цієї нагоди 23 травня центральна міська бібліотека ім. Костя Солухи спільно з історичним музеєм-заповідником провела для учнів історичного профілю навчання Кам’янець-Подільського міського ліцею патріотичну акцію «Героям України – Слава!».
Метою заходу є вшанування борців за волю України та підкреслення історичного зв’язку між лицарями Київської Русі, козаками Гетьманщини, січовими стрільцями, вояками армій УНР та УПА, а також Героями Небесної Сотні та воїнами сучасної російсько-української війни…
Враховуючи відзначення на державному рівні 100-річчя Української революції та важливу подію для нашого міста, коли Кам’янець-Подільський рівно 100 років утримував статус тимчасової Столиці Української Народної Республіки, головною темою обговорення були герої, які воювали за Україну в Кам’янецьку Добу Директорії УНР: Симон Петлюра, Євген Петрушевич, Іван Огієнко, Борис Мартос та інші.
Присутні переглянули проморолик режисера Андрія Зайця «Присяга 1919», коли 100 років тому Висока Директорія, міністри, судді, державні службовці та війська приймали у Кам’янці присягу на вірність Україні. Всі погодились, що саме на прикладах героїзму минулого, потрібно виховувати сучасне українське молоде покоління.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *