«Поки живем – будем пам’ятати»

22 червня 1941 року є однією з трагічних сторінок історії українського народу. Вже сімдесят вісім років відділяє нас від того дня, але в пам’ять прориваються спогади – миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни – Другої світової. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Кожен рік в цей день ми згадуємо тих, хто не повернувся з цієї війни, хто потом і кров’ю відстоював нашу Перемогу і прийняв на себе цей страшний удар, і тих, чиї життя були покалічені і зруйновані.
З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні 12 червня в центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи оформлено виставку – пам’ять «Поки живем – будем пам’ятати».
Метою виставки є розкриття героїчних сторінок Другої Світової війни та визволення нашої країни від фашистських загарбників, вшанування пам’яті полеглих у боротьбі за свободу і незалежність Батьківщини.
Виставка – пам’ять містить літературу, представлену у 3 – х розділах:
Перший розділ «Війні не має забуття» включає в себе літературу про початок війни, її етапи.
Другий розділ «Ті дні у пам’яті народній» знайомить із героїчною боротьбою молоді на фронтах війни.
Третій розділ «Безсмертна слава у віках», у якому представлені документальні та художні видання про події тих років, про ратні подвиги тих, хто воював на фронтах Великої Вітчизняної, хто працював у тилу для фронту і перемоги.
Всіх хто бажає долучитись до пам’яті воєнних років, до героїчного минулого своїх батьків, дідів і прадідів запрошуємо до перегляду виставки.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *