«Україна–колиска козацької волі»

«Україна–колиска козацької волі»
документально-історична виставка
«Народжене не в степах,
а в душах українських,
козацтво навіки залишиться
невмирущим проявом духу
і гордості української нації»
Богдан Сушинський

На відзначення Дня українського козацтва в читальному залі центральної бібліотеки імені Костя Солухи 1 жовтня оформлена документально-історична виставка «Україна–колиска козацької волі». Метою виставки є популяризація літератури про героїчні подвиги козаків, доведення до користувача історичного значення козацтва в утвердженні української державності, виховання любові до своєї Батьківщини, сприяння читанню історичної літератури.
Книжкова виставка складається з 3-х розділів: «Козацтво–світла сторінка історії», «Гетьманська слава», «Українське козацтво в українській літературі».
На виставці представлена література, яка охоплює історію становлення та розвитку українського козацтва, змальовує історичні портрети найбільш відомих володарів гетьманської булави давньої України. Знайомить з побутом, звичаями, обрядами, які встановлювалися протягом сотень років у козацькому житті, а також з історичними творам козацької тематики таких авторів, як: Данило Кулиняк, Іван Ле, Михайло Старицький, та ін.
Всі книги, які представлені мають велике значення як для учнів та студентів, так і для вчителів, викладачів вузів, науковців, всіх хто цікавиться історією України. А відвідувачі Інтернет-центру гортаючи сторінки минулого поринуть у чудовий світ історії українського народу — козаччину.
Запрошуємо усіх бажаючіх ознайомитися з літературою, яка допоможе Вам збагатити свої знання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *