Українська державність – від УНР до незалежної України» (до річниці подій Української революції 1917-1921рр.)

Старовинний Кам`янець-Подільський волею історичних обставин став тимчасовим державним центром УНР і вписав славну сторінку в історії національного державотворення 1917-1921 рр.
З метою поглиблення знань з історії Української революції 1917-1921 рр., 20 листопада у відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи для студентів коледжу будівництва, архітектури та дизайну була проведена лекція «Українська державність – від УНР до незалежної України». Перед аудиторією виступали працівники Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника Венгрова Ольга, Ніколаєва Анна та Лехіцька Ірина, які розповів про події Кам`янецької доби Директорії УНР, які пов`язані із пам`ятками історії та культури міста, про розвиток українського національно-визвольного руху, який вплинув на життєдіяльність кам`янецької громади, висвітлив про участь кам`янчан у громадсько-політичних, державотворчих та культурно-освітніх процесах, показав становище міського населення в умовах іноземних окупаційних режимів.
На закінчення заходу присутнім була презентована книжкова виставка «За Україну, за її долю, за честь і волю!». На виставці представлено календар «Військова еліта Української революції», надано Кам`янець-Подільський міським архівом.
Кам`янчани горді з того, що «давнє місто над Смотричем залишилося в історії як цитадель в Українській державі XX ст., остання столиця УНР». Рівно століття минуло з дня проголошення Кам’янець-Подільського столицею УНР, і чим далі від нас ті події, тим більший інтерес викликає кожна деталь становлення української державності. Місто відроджує пам’ять про столичний час. Здобутки і втрати Директорії стають темами фестивалів, публікацій та екскурсій. Кам’янець поволі згадує своє минуле.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *