“Актуальні питання збереження біорізноманіття водно-болотних угідь міжнародного значення Кам’янецького Придністер’я”

А чи задумувалися ви, чому Кам’янеччину обминають природні катаклізми? Чому в нашій місцевості так багато рослин і тварин, занесених до Червоної книги України?
Виявляється, важливу роль відіграють місцеві водно-болотні угіддя, які регулюють наш мікроклімат. А ще забезпе¬чують нас прісною водою, водоплавних птахів – місцем проживання, червонокнижні рослини – сприятливими умовами для росту. Нині в усьому світі все актуальнішим стає питання захисту водно-болотних угідь, адже їх тотальне засмічення і неправильне використання можуть призвести до непоправного для всієї планети.
5 лютого у центральній міській бібліотеці ім. Костя Солухи відділі краєзнавства, старший науковий співробітник науково-дослідного відділу НПП «Подільські Товтри» Інна Одукалець та провідні фахівці з екологічної освіти Національного природнього парку Олена Дем`янова, Тетяна Гаврилова та Олексій Лучнов розповіли про функції, що виконують місцеві водноболотні угіддя, в якому вони стані нині, та як їх захищають природоохоронні установи і організації, для студентів К-ПНУ ім. Івана Огієнка природничого факультету. Наприкінці семінару зі студентами було проведено екологічну гру « Трофічний ланцюг водно-болотного угіддя «Бакотська затока».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *