«Джерело нашого буття»

«Збереження навколишнього
середовища – справа кожного».

Поль Елюар

5 березня до Всесвітнього Дня Землі в читальному залі центральної бібліотеки ім. Костя Солухи користувачам представлено виставку-роздум «Джерело нашого буття». Метою виставки є популяризація літератури про природу України, формування екологічної культури, дбайливого ставлення до природи, охорони навколишнього природного середовища тощо.
Виставка складається з 4-х розділів.
I розділ «Чарівне моє довкілля» представляє видання про красу і велич природи України. Радують око фотографії чарівних куточків природи.
У ІІ розділі «Вода-джерело життя» висвітлені питання властивостей унікальної, загадкової та неосяжної за глибиною своїх таємниць речовини – води, її раціонального використання, гігієни та екології, охорони водних ресурсів.
III розділ «Екологія: дзвони сьогодення» представляє літературу з основ екології, охорони живої природи, екобезпечного розвитку, вирішення екологічних проблем.
Найбільшою еколого-техногенною катастрофою залишається аварія на Чорнобильській АЕС. Тому у IV розділі «Чорнобиль: загублений світ» представлені документальні і художні твори, які висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії; фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ.
Сподіваємося, що запропонована виставка допоможе усім користувачам відчути небайдужість до оточуючого навколишнього середовища.

Пам’ятайте, що Природа може обійтися без Людини, а Людина без Природи – ні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *