«Конституція-наш Закон»

З нагоди відзначення державного свята – Дня Конституції України центральна міська бібліотека імені Костя Солухи оформила книжкову виставку «Конституція – наш Закон». Метою представленої виставки є популяризація літератури правознавчого змісту, формування у користувачів правової культури та правосвідомості, розширення знань про конституційні права і свободи людини, виховання любові та поваги до своєї держави, оскільки Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.
Книжкова виставка містить такі розділи: «Конституція – оберіг нашої держави», «Конституція України–історичний шлях», «Конституція України – гарант прав і свобод громадянина».
Користувачам запропонована історично довідкова та правознавча література, книги, які відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України, добірка матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію.
Крім того, користувачі можуть ознайомитися з серією книжок, що стосуються прав і свобод людини і громадянина в Україні. В них досліджуються теоретико-методологічні основи права особи на свободу, визначено конституційно-правовий механізм забезпечення основних свобод людини і громадянина в Україні.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *