«Вишиванка – дзеркало народної душі»

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами, символами та знаками.
День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави.
Саме для того, щоб підтримати сутність української вишивки, зберегти та популяризувати славні українські традиції серед молоді, центральна міська бібліотека імені Костя Солухи презентує відеоколаж «Вишиванка – дзеркало народної душі». Літературна добірка, яка представлена у відео, допоможе розширити та поглибити знання про вишивку, показати красу і різновиди української вишивки, виховувати повагу до традицій свого народу, любов до рідного краю, ознайомить з історією виникнення вишивки, із символікою орнаментів і кольорів на вишивці.
Кольоровими нитками вишиванка вплетена у наші традиції і найважливіше те, що, маючи вікову історію, вона не втратила своєї популярності і до сьогодні. Більше того, нині можна з впевненістю говорити про відродження українських традицій.
Одягнути вишиванку – це не лише привід показати красу свого вишитого строю, але й можливість на повні легені сказати: «Я українець/українка – це моя історія та культура, і я нею пишаюсь!».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *