У лабіринтах мистецтва (до 100-річчя художника Дмитра Брика)

«Перлина на камені…» так називають наше древнє і вічно молоде місто над Смотричем туристи і гості. Так зовемо його, з любов’ю і шанобою, і ми кам’янчани. Пройтися вулицями вмитого ранковою свіжістю Кам’янця. Побачити, як виглядає чорно-білий Кам’янець. Художник Дмитро Брик наприкінці минулого століття створив низку двоколірних полотен міста.
У 1969 році у Кам’янці відкривається художня школа, з якою пов’язане усе подальше життя майстра. Головним чином автор відомий як аквареліст. Велику увагу приділяв Брик популяризації Поділля та його перлини – Кам’янця. У творчому доробку художника – меморіальні дошки, портрети сучасників та визначних особистостей. Саме 24 червня у відділі краєзнавства міської центральної бібліотеки буде представлена виставка акварелей художника Дмитра Брика присвячена місту.
Багато сил доклав Дмитро Іванович для створення у нашому місті картинної галереї. Таким залишиться у нашій пам’яті добра та чуйна людина, чудовий педагог, талановитий художник Дмитро Іванович Брик. Світла людина , яка у непрості часи соціальних катаклізмів залишилась вірна обраному шляху – служінню людям у праці та творчості.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *