«Оберіг державності і демократії»

День Конституції України – одне з найважливіших державних свят, засноване на честь прийняття головного закону незалежної країни – Конституції України.
З метою ознайомлення користувачів з історією створення Конституції України та основними її засадами, формуванням правової культури та отримання знань про конституційні права і свободи 24 червня в відділі абонемента центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи презентовано документально-історичну виставку «Оберіг державності і демократії».
На виставці представлені: “Конституція України”, “Основи конституційного права України”, “Історія української конституції”, “Історія України” та інші видання, що відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.
Ознайомившись з виставкою присутні дізналися значення Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу. Розміщена література дала можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції (від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України).
Сподіваємося, що запропонована нами добірка книг допомогла усім бажаючим послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *