«Інформуємо! Навчаємо! Креативимо!»

24 серпня – День Незалежності України. Це не просто День народження держави, це світле свято здійснення мрій і сподівань багатьох поколінь наших предків, які з любов’ю творили і плекали українську націю, рідну мову, самостійну державу, мужньо боролися за її майбутнє. Це свято віддзеркалює одвічне прагнення українського народу до єдності, суверенності та самостійності.
20 серпня, відзначаючи 30-річчя Незалежності України, на Алеї закоханих бібліотеками Кам’янець-Подільської МЦБС було проведено бібліодень «Інформуємо! Навчаємо! Креативимо!», в рамках якого працівники центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи презентували усім бажаючим історичну інсталяцію «Україна незалежна. Роки становлення». Виставка об’єднала в собі книги, в яких описана історія нашої країни, книги про символи національної та державної величі, а також захоплюючі розповіді, присвячені людям, які вплинули на розвиток боротьби за незалежність. В основу експозиції увійшли твори істориків, які досліджували складний шлях становлення української незалежної держави та література, що підкреслює історичну самобутність української нації, усю важливість вшанування багатовікової історії українського державотворення.
Під час Бібліодня бібліотека-філія № 7 для кам’янчан та гостей міста презентувала інтерактивний-розважальний майданчик «Я люблю свою країну – я люблю її людей». На концептуально прикрашеному майданчику всі бажаючі змогли перевірити свої знання з історії, дізнатися цікаве про Україну, позмагатись за призи та отримати смаколики з передбаченням під час вікторини «Що ти знаєш про Україну». Любителів інстаграму та селфі порадувала яскрава патріотична фотозона. Під час заходу всі отримали гарний настрій, цікаві знання та яскраві враження!
Бібліотекою-філією № 6 для дітей, Довжоцькою та Зіньковецькою бібліотеками-філіями Кам’янець-Подільської МЦБС було презентовано дозвіллєвий майданчик «Бібліотека – територія творчості». На протязі дня для юних поціновувачів книги було запропоновано: перегляд лялькової вистави «Івасик Телесик», арт-панель «Перлинки з творчої скриньки», ігрова галявина, вікторина від книжкової феї та майстер-класи з виготовлення браслетів і ляльок-мотанок.
Бібліотеки-філії № 2, № 3 та бібліотека села Рихта Кам’янець-Подільської міської ЦБС запросили усіх бажаючих приєднатися до поетичної акції «Ми діти твої, Україно!», бібліотека-філія № 7 презентувала віртуальний патріотичний серпантин «Вражаюча і загадкова моя Україна», де було висвітлено тривалий шлях, пройдений нашою державою та перспективи розвитку України, розкрито історію появи українського національного прапора, його використання в Україні у різні історичні періоди, ставлення до державної символіки в наш час та цікаві факти про історію проголошення незалежності України, виникнення Конституції, значення державних символів: герба, прапора, гімну.
Бібліотекою-філією № 8 було проведено практичне навчання просто неба «Дія. Цифрова освіта. Мережа хабів цифрової освіти міста Кам’янця-Подільського». Охочі познайомилися з платформою, яка пропонує онлайн-курси, що проходять в форматі освітніх серіалів, дізналися що таке Цифрограм і чим він корисний для кожного. В процесі спілкування бібліотекарі допомогли засвоїти знання та навички орієнтування у цифровому просторі. Як бонус охочі пройшли майстер-клас з плетіння патріотичних браслетів зі стрічок своїми руками «Яскраві фенічки», які й отримали в подарунок.
Бібліотека-філія № 4 представила книжкову експозицію «Читання з ароматом кави», де усім бажаючим було запропоновано ознайомитись з неповторними образами літературних героїв, і разом з горнятком улюбленого напою насолодитися читанням.
Кульмінацією бібліодня «Інформуємо! Навчаємо! Креативимо!» стала презентація книги “ДУМА ПРО ДОБРОВОЛЬЦЯ”, в якій розповідається про нашого земляка, уродженця Кам’янця-Подільського, Героя сучасної російської-української війни, командира розвідувальної роти 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар», великого патріота – бійця з позивним “Динаміт” Сергія Оврашка, який загинув у 2014 році. Книга вийшла у видавництві братів Капранових “Зелений пес”. Автор – вінничанин Сергій Деркач – розповів присутнім про те, що надихнуло його на написання цієї книги. Своїми спогадами про сина поділилась мати Героя. А міський голова Михайло Посітко висловив вдячність і низький уклін родинам усіх загиблих воїнів-захисників.
Кажуть, що велике бачиться на відстані, але нині, на відстані 30 років ми помічаємо не тільки велич події, яка змінила все наше життя, але і самобутність нашого народу й традицій! Нам судилося стати учасниками творення новітньої української держави, втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу. Це – велика честь і велика відповідальність перед власним сумлінням і прийдешніми поколіннями. Саме від кожного з нас залежить, якою бути нашій державі, як житимуть наші діти, онуки й правнуки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *