«Всі різні, але рівні» (до Дня толерантності)

16 листопада жителі багатьох країн світу відзначають Міжнародний день толерантності. Саме цього дня у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО була ухвалена Декларація принципів терпимості. З цієї нагоди Кам’янець-Подільська центральна міська бібліотека імені Костя Солухи підготувала експрес-інформину «Всі різні, але рівні».

Толерантність… Кожен по-своєму розуміє значення цих слів. Для когось ― це любов до оточуючих, для інших―терпіння, а для деяких ці риси взагалі не відіграють особливої ролі у житті.

Метою заходу було звернути увагу користувачів не лише на толерантне ставлення до різних категорій суспільства а й на таке поняття як терпимість, яка означає повагу, прийняття та правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів вияву людської індивідуальності.

У формі презентації користувачі ознайомилися з поняттям «толерантність», визначали риси толерантної особистості, зрозуміли те, що всі ми різні, але від кожного з нас залежить, чим ми наповнюємо своє життя і життя наших близьких – любов’ю чи злобою. ….

Нехай цей день залишить глибокий слід в душі кожного, допоможе зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість, дотримання рівноправності врятує світ. Ми не зможемо відразу зробити толерантними всіх. Але важливий навіть один маленький крок у цьому напрямку. Нехай кожен з нас, наше місто, наша Україна завжди будуть островами толерантності для всіх жителів планети Земля!

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *