«Колесо його життя» (до 85-ї річниці від дня народження Євгена Гуцала)

Євген Гуцала визнаний майстер українського слова з плеяди українських письменників-шістдесятників. Йому вдалося себе реалізовувати разом з Ліною Костенко, Миколою Вінграновським, Іваном Драчем, Григіром Тютюнником та іншими, витворивши новітню українську літературу. Цього року виповнюється 85 років від дня народження українського прозаїка, поета Євгена Гуцала.
Відділ абонемента пропонує відеознайомство «Колесо його життя», в якому розповідається про життєвий шлях письменника, окремим розділом представлений його творчий доробок.
Поезія Євгена Гуцала – це в якійсь мірі протест проти оточуючого суспільства. Належачи до поетів-шістдесятників, Євген так чи інакше не міг залишатися сірим чоловічком у радянському хаосі. Він винайшов спосіб метаморфозувати свій життєвий простір через творчість. Письменник просто взяв і створив новий вимір. Для самого себе, для своїх читачів. Євген Гуцала був одним серед тих, які обрали не продажну славу, улесливість і матеріальні набутки шляхом брехні, мовчання, закривання очей на дійсність. Він обрав – слово. Правдиве, болюче, підсвідоме… Євген Пилипович автор багатьох прозових та поетичних збірок, повістей та романів, книжок для дітей.

 

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *