«Мова. Молодь. Процвітання»

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Світ ми також пізнаємо через мову, бо в ній накопичено досвід попередніх поколінь. І хто ж, як не молодь, має її любити, берегти і шанувати, нести у віки, передавати наступним поколінням, плекати, збагачувати, вшановувати…
З метою розширення знань молоді про зародження української писемності, виховання любові до рідної мови, утвердження бажання спілкуватися нею, центральна міська бібліотека імені Костя Солухи підготувала пізнавальну відеогодину «Мова. Молодь. Процвітання».
Глядачі здійснили невеличкий екскурс в історію української мови, дізналися цікаві факти про рідну мову, а також про те, що наш народ не одне століття боровся за рідну мову, за те, щоб сьогодні вона стала державною, що українська мова не зникла, бо люди берегли її, як перлину, щоб колись заговорити нею у повний голос. Гарнім доповненням презентації став перегляд видань сучасних українських авторів, що надійшли до книгозбірні за державною програмою від Українського інституту книги.

Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *