«У їхніх серцях жила Україна»

Пам’ятну дату запровадили з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. І саме в цей день люди вважають за обов’язок і честь вшанувати пам’ять учасників Майдану, загиблих на Майдані Героїв Небесної сотні.

Сьогодні триває героїчна боротьба українського народу проти російських загарбників у повномасштабній війні. Це – історичний період героїчної оборони, завзятого відвойовування окупованих територій, запеклої битви за національну гідність, свободу і правду, за мову та свою ідентичність, за право жити на своїй землі.

Працівники відділу краєзнавства міської центральної бібліотеки імені Костя Солухи спільно з Кам’янець-Подільським державним історичним музеєм-заповідником та науковим співробітником Ольгою Венгровою для студентів Кам’янець-Подільського медичного фахового коледжу провели Годину-пошани «У їхніх серцях жила Україна».

Кожна нація проходить своє ставлення через війну, через випробування і через мистецькі звершення. У представленій музейній виставці «На зламі 24.02.2022…» є дві таких основних складових це – мілітарна, складається з автентичних артефактів війни, яка вже триває з 2014-го року та мистецької складової – представлені плакатами Віталія Праворського та шаржами карикатурами Володимира Газіна, присвячених подіям українсько-російської війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *