«Магія української кухні»

До нас наближаються Різдвяні свята. З цієї нагоди в читальній залі для клієнтів ТЦСО “Турбота” організовано етнографічні посиденьки “Магія української кухні”. Метою заходу було ознайомлення слухачів з історією української кухні, з її характерними рисами, кухарським мистецтвом, технологією приготування традиційних і святкових страв, їх різноманітністю, високими смаковими і поживними якостями, навчити відчувати смак української кухні.
Захід розпочався українською народною піснею «Роде наш красний», яку виконала студентка фахового медичного коледжу Віталіна Фрідріх. Тут присутні ознайомилися із історією української кухні, яку представила науковий співробітник історичного музею-заповідника Віра Цішковська, переглянули відеоматеріали про національну кухню, ближче познайомилися із національними стравами такими як: хліб, борщ, вареники, каші та сало. Викладачі та студенти ДНЗ «Подільського центру професійно-технічної освіти» спеціалізації «Кухар-кондитер» представили майстер-клас по випіканню виробів із дріжджевого тіста. Також прозвучав музичний дарунок «А мій милий вареничків хоче» від вокальної групи «Червона калина» ТЦСО «Турбота». Святковий настрій та позитивні емоції отримали всі присутні на заході.
Зібрані Різдвяні гостинці передано у лікарню міста та волонтерам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *