«Великі творці Соборності»

22 січня Україна відзначає велике державне свято – День Соборності. З нагоди цієї історичної події в центральній бібліотеці імені Костя Солухи відбувся вечір історичного портрету «Великі творці Соборності». Метою заходу було – популяризація літератури з історії України, розширення кругозору молоді про історичні події Української революції 1917-1921рр., зокрема, відновлення Української Народної Республіки та Акту Злуки УНР із Західноукраїнською Народною Республікою, вшанування творців соборизації українських земель, виховання почуття патріотизму та любові до своєї Батьківщини.
У святково прикрашеній залі прозвучав Державний Гімн України та популярний Славень українців початку XX століття «Не пора» на вірші Івана Франка у майстерному виконанні гурту «Собор». Урочисто та цікаво ведучі повели присутніх в історичні події 100-літньої давності, відкрили маловідомі сторінки Української революції, знайомили із її відомими постатями, фото яких учасники заходу могли споглядати на екрані. Протягом цієї подорожі студентки коледжу культури і мистецтв Ірина Маркитан, Юлія Кадинська та Анжела Щегельська читали вірші С. Литвина «Ти не вмреш, Україно», В.Квітневого «Воля», І. Огієнка «Люби свій край» та створили сценку єднання Західної та Східної України.
Урочистості заходу надавали звучання бандури та спів патріотичного гурту «Собор» у складі Миколи, Світлани та Богдана Чайки.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *