Майбутнє української освіти

Нещодавно Верховна Рада нашої країни підтримала всі запропоновані Міністерством освіти України нововведення та проголосувала за “Закон про освіту” у підтримку введених шкільних реформ.
4 лютого в центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи для користувачів та учнів організовано інформаційну годину «Майбутнє української освіти».
Метою заходу було донесення до користувачів інформації про реформу шкільної освіти про її зміни в житті вчителя, учнів, батьків, громади, школи. Законом про реформу змінена також система координат вищої освіту.
Слухачі дізнались про те, що ідея реформи передбачає введення 12-річної шкільної освіти, яка складатиметься з початкової освіти тривалістю 4 роки, базової середньої освіти тривалістю 5 років, яка здобуватиметься в гімназії, і профільної середньої освіти тривалістю 3 роки, яка здобуватиметься в ліцеї чи закладах професійної освіти. Згідно Концепції, перехід на 12-річне навчання та старт нової української школи передбачається вже в 2018-2019 навчальному році. Цікавою новиною для слухачів було те, що вже цього року з вересня у 100 школах у всіх регіонах України розпочинається впровадження нового навчального стандарту початкової освіти. З його запровадженням зміняться зміст і результати навчання, методики викладання.
Отже реформа передбачає зробити старшу школу профільною, яка розвиватиме і надихатиме учнів, підвищуватиме статус вчителя, укріпить матеріально-технічну базу шкіл. Уся нова українська освіта має базуватися на створенні перспективи для українського громадянина.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *