Чорна рана України

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем.
26 квітня – знакова для України й усього цивілізованого світу дата, яка вже понад три десятиліття нагадує людству про наймасштабнішу техногенну катастрофу в світовій історії. Тому з нагоди вшанування пам’яті жертв цієї трагедії 5 квітня центральна міська бібліотека імені Костя Солухи організувала книжкову виставку «Чорна рана України» присвячену вшануванню пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС.
Метою виставки було згадати про трагедію віку — вибух на ЧАЕС, визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров’я населення; виховувати особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо, сприяти формуванню патріотичних почуттів; виховувати любов до рідного краю, природи; виховування людяності, доброти та згуртованості, почуття сприймання чужого болю як свого, загальнонародного горя – як особистого, почуття любові до людини, до землі, до держави; виховувати почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок України.
Книжкова виставка «Чорна рана України» складається з 4-х розділів: «Той тривожний квітень 86-го», « Незгасаючий вогонь безсмертя», «Цей фронт називається Чорнобиль», «Чорнобиль твій біль Україно». На виставці представлені статті, нариси, демонструється фотоматеріали з місця трагедії в оповідання про трагічні сторінки Чорнобильської катастрофи та героїв, які першим прийняли на себе смертельне дихання реактора.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *