«І плакав світ, і падав цвіт»

З нагоди вшанування Дня пам’яті жертв політичних репресій 1937-1938рр. 14 листопада центральна міська бібліотека імені Костя Солухи організувала для студентів коледжу культури і мистецтв годину пам’яті «І плакав світ, і падав цвіт». Цей день є нагадуванням про трагічну сторінку історії українського народу – період Великого терору.
Метою заходу було формування національної свідомості, патріотичного виховання молоді та гідного вшанування жертв масових репресій. Учасники заходу ознайомилися з наслідками масових репресій, та дізналися про фізичне винищення активної та інтелектуальної частини української нації: поетів і письменників М. Вороного, В. Сосюри, М. Зерова, О. Довженка, М. Драй – Хмари та ін. Доповненням до заходу була підготовлена книжкова виставка «Біль і трагедія українського народу» де всі бажаючі мали можливість оглянути репресованих письменників і поетів України.
Ця трагедія ніколи не повинна повторитися. Це наша історія. Ми не маємо права забувати, ми повинні пам’ятати, яку страшну трагедію довелось пережити нашому багатостраждальному українському народові на шляху до незалежності.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *