«Євген Онацький: повернення із забуття» (до 125-річчя від дня народження)

З відзначенням 100-річчя Української революції до нас повертаються забуті імена людей, які вдалині від Батьківщини залишилися вірними її синами та поклали усі свої сили на вівтар відродження України. Саме таким був Євген Онацький, 125-річчя від дня народження котрого вшановується 14 січня. Громадського діяча, учасника Української революції 1917–1921 років, члена Української Центральної Ради, провідного діяча Організації Українських Націоналістів, енциклопедиста, етнолога, журналіста і науковця, Голову прес-бюро у дипломатичному представництві УНР Римі, cспівробітника періодичних видань США та Канади Євгена Онацького 16 січня згадували у коледжі культури та мистецтв, де для студентів проводилась історична година «Євген Онацький: повернення із забуття»
Метою заходу було вшанування пам’яті Євгена Онацького, виховання патріотичних почуттів, усвідомлення своєї національної належності, формування інтересу до спадщини видатного науковця.
Слухачі ознайомились з особистістю видатного українця, переглянули відеофільм «Євген Онацький: портрети в профіль», доторкнулися до спадщини і сторінок творчого надбання.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *